Heeft het coronavirus gevolgen voor jouw zorg? Neem deel aan de tweede bevraging van het Vlaams Patiëntenplatform!

  • Gepubliceerd op 05/06/2020

Het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) lanceert een tweede bevraging over de gevolgen van de coronacrisis op jouw zorg. Tijdens de kritieke fase van de coronacrisis werd alle niet-essentiële zorg uitgesteld. Deze fase lijkt voorlopig achter ons te liggen en sinds 4 mei wordt de zorg geleidelijk heropgestart. Het Vlaams Patiëntenplatform wil met deze tweede bevraging de heropstart van de zorg in kaart brengen. Het VPP onderzoekt welke zorg wel en welke zorg nog niet opnieuw is opgestart en wat daarvan de gevolgen voor jouw gezondheid zijn. Daarnaast wilt het VPP ook achterhalen hoe jij de heropgestarte zorg ervaart. Ben je voldoende geïnformeerd en voel je je veilig?

De bevraging duurt een tiental minuten en kan ingevuld worden tot en met zondag 14 juni 2020

Vul de bevraging hier in.

Help je mee de bevraging te verspreiden?

Het VPP wil graag zo goed mogelijk in kaart brengen hoe de heropstart van zorg verloopt. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de bevraging invullen. Help jij mee om deze bevraging te verspreiden? Stuur onderstaande link zeker door naar andere mensen voor wie onze bevraging nuttig kan zijn:

https://nl.surveymonkey.com/r/heropstartzorgnacorona

Eerste bevraging coronacrisis: heel wat zorg uitgesteld

Begin april lanceerde het Vlaams Patiëntenplatform een eerste bevraging over de gevolgen van de coronacrisis op de zorg. Uit deze bevraging bleek dat heel wat zorg werd uitgesteld en dat dat ook belangrijke gevolgen had voor patiënten. Je hoeft de eerste bevraging niet te hebben ingevuld om aan deze bevraging deel te nemen.

Bekijk het rapport van de eerste vragenlijst hier.