OPGanG Nieuws

Nieuwe angstmodule binnen OnlinePsyHulp

  • Gepubliceerd op 07/06/2023

OnlinePsyHulp biedt voortaan ook laagdrempelige online hulpverlening aan voor angst en stress. Deze hulp is gratis en kan op anonieme basis.

Vacature: Begeleider groepen geestelijke gezondheid

  • Gepubliceerd op 17/05/2023

Versterk jij de stem van ervaringsdeskundige patiëntenvertegenwoordigers in de geestelijke gezondheid? Het Vlaams Patiëntenplatform zoekt iemand die deeltijds (50%) ervaringsdeskundige patiëntenvertegenwoordigers wil ondersteunen in de regio Vlaams-Brabant.

Netwerkdag OPGanG

  • Gepubliceerd op 09/05/2023

Na een jaartje uitstel organiseerde OPGanG opnieuw een netwerkdag. Tijdens deze netwerkdag nodigen we de OPGanG leden uit om elkaar beter te leren kennen en in te zetten op verbinding tussen de verenigingen. 

Waar kan ik terecht voor online (zelf)hulp?

  • Gepubliceerd op 23/03/2023

De laatste jaren zijn er in Vlaanderen heel wat tools ontwikkeld die suïcidale personen kunnen helpen om met hun zelfmoordgedachten om te gaan of voorbereid te zijn op een suïcidale crisis.

Word jij een luisterheld bij hulplijn Tele-Onthaal ?

  • Gepubliceerd op 17/02/2023

Word deel van het vrijwilligersteam bij de grootste hulplijn van Vlaanderen en maak een verschil in het leven van mensen die het moeilijk hebben.

Hersteldag: Multideskundigheid Petje af!

  • Gepubliceerd op 16/02/2023

Op 8 februari vond de vijfde Vlaamse Hersteldag plaats in kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. Het werd een inspirerende ontmoetingsplaats voor alle deskundigen die de herstelvisie in de praktijk omzetten. “Met meerdere petten op richten herstel” stond als ondertitel bij het thema “Multideskundigheid: petje af!”.

Vergelijking terugbetaling psychologische zorg mutualiteiten

  • Gepubliceerd op 30/01/2023

In januari 2023 maakten we opnieuw een overzicht van de terugbetaling die elk ziekenfonds aan zijn leden biedt voor psychotherapie en psychologische begeleiding.

Hou je (kop)zorgen niet voor jezelf

  • Gepubliceerd op 23/11/2022

Vanuit de Federale overheid wordt het aanbod van psychologische zorg geleidelijk versterkt voor het hele land. Er is een terugbetaling voorzien voor sessies psychologische zorg die de financiële toegankelijkheid vergroten en de drempel naar zorg doen afnemen.

Leer een HEE! herstelwerkgroep begeleiden

  • Gepubliceerd op 18/11/2022

Vzw Psyche organiseert een cursus voor ervaringsdeskundigen die een HEE! herstelgroep willen begeleiden. Lees hier wat dit inhoudt en hoe je je kandidaat kan stellen.

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

  • Gepubliceerd op 03/10/2022

Van 1 tot 10 oktober vindt de jaarlijkse 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats waarbij het belang van Geestelijke Gezondheid en veerkracht in de kijker worden gezet. Dit jaar staat de 10-daagse in het teken van 'kracht'.