Hersteldag: Multideskundigheid Petje af!

  • Gepubliceerd op 16/02/2023

Op 8 februari vond de vijfde Vlaamse Hersteldag plaats in kunstencentrum VIERNULVIER in Gent. Het werd een inspirerende ontmoetingsplaats voor alle deskundigen die de herstelvisie in de praktijk omzetten. “Met meerdere petten op richten herstel” stond als ondertitel bij het thema “Multideskundigheid: petje af!”. Als dagvoorzitter droeg Patrick Colemont van VPP/OPGanG een ‘herstelpet’ om de sprekers, waaronder Psychiater Jürgen De Fruyt en Psyche kwartiermaker Peter Dierinck, in en uit te leiden.

In zijn openingswoord introduceerde Patrick het begrip ‘Herstel’ als acroniem van zeven woorden; Hoop, Eigenkracht, Regie, Steun, Tijd, Expert en Liefde. De bijhorende slides kan je via deze link verkrijgen. Zijn quote: “Als hoop de motor is van herstel, dan is liefde de brandstof”, kreeg veel bijval.

De band “Out of my box” van Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas leverde in de namiddag een beklijvend optreden op met teksten en muziek van (ex-)patiënten en hulpverleners. De dag werd verrassend afgesloten door 7 deelnemers uit het publiek die hun ‘petje af’ namen met een dankwoord, gedicht of rap voor personen die hun waardering verdienden. Een multideskundig slot van een hoopvolle dag!