Kom naar het infomoment en schrijf je in voor de HEE! cursus!

  • Gepubliceerd op 13/05/2019

Kom meer te weten in de informatiefolder!

W.E.M.M.E.L. en Br.E.L. organiseren met ondersteuning van de Leerstoel Waardig levenseinde van deMens.nu aan de VUB en OPGanG, een nieuwe cursus voor ervaringsdeskundigen die een HEE! herstelwerkgroep willen begeleiden. Daarnaast wordt er ditmaal ook op zoek gegaan naar ervaringsdeskundigen die specifiek een herstelwerkgroep voor mensen met een euthanasievraag willen begeleiden.

Wat houdt de cursus in?

Er zijn 13 cursusdagen van 6 uur, verspreid over een jaar. Tijdens de eerste 8 sessies word je ondergedompeld in het concept ‘herstelwerkgroep’, worden inhoudelijke thema’s uitgediept en leer je allerlei vaardigheden om een groep te begeleiden. Tijdens de laatste 5 sessies word je gecoacht bij het begeleiden van de herstelwerkgroep die je intussen als duo zelf opstartte. Na afloop van de 13 sessies bieden we verdere coaching en intervisie. Voor wie specifiek een herstelwerkgroep voor mensen met een euthanasievraag wil ondersteunen zijn er 2 extra cursusdagen gezien de bijzondere hersteldimensie bij deze problematiek.

Wie komt in aanmerking?

Ervaringsdeskundigen die al een weg afgelegd hebben in hun eigen herstel. Je vormt bovendien reeds een duo met een andere ervaringsdeskundige. Je bent bereid om samen een herstelwerkgroep op te starten en te begeleiden op een door jullie gekozen plaats. Je engageert je om alle cursusdagen aanwezig te zijn (tenzij bij ziekte) en de bijhorende opdrachten uit te voeren.

Voor de herstelwerkgroepen voor mensen met een euthanasievraag omwille van ondraaglijk psychisch lijden verwachten we van de ervaringsdeskundigen ook een voeling met het eigen denk- en gevoelsproces rond levenszin en de wens tot sterven. Ze mogen geen angst hebben voor nadenken over de dood en dienen zelf stabiel te staan in de eigen psychische kwetsbaarheid.

Praktisch

Er is plaats voor 7 duo’s uit alle Vlaamse provincies en Brussel. Daarnaast zoeken we een deelnemer die de gewone herstelwerkgroep in Tienen en de specifieke herstelwerkgroep voor mensen met een euthanasievraag mee zal begeleiden. De cursus is gratis voor deelnemers en wordt gefinancierd door de Leerstoel Waardig Levenseinde van deMens.nu aan de VUB en ondersteund door OPGanG. Meer informatie vind je terug via deze flyer.

Zin om je aan te melden?

Kom naar het infomoment op 19 juni 2019 van 14 tot 16u in het Vlaams Patiëntenplatform, Groenveldstraat 15, 3001 Heverlee. Stuur aansluitend je motivatiebrief naar hee.kartrekkerscursus@gmail.com vóór 1 juli 2019. Leg uit waarom je graag wil deelnemen en wat jouw troeven zijn om een herstelwerkgroep te begeleiden. Vermeld ook met wie je een duo gaat vormen. Op basis van deze brief laten we weten of je kan deelnemen aan de selectiegesprekken. De selectiegesprekken gaan door in Br.E.L., Saincteletteplein 17, 1000 Brussel op 18 en 19 juli 2019.