Terugbetaling psycholoog: Mensen moeten op tijd hulp kunnen zoeken

  • Gepubliceerd op 25/06/2018

Volwassenen die kampen met psychische problemen zoals angststoornissen, depressie, alcoholverslaving, zullen vanaf dit najaar nog maar 11 euro moeten betalen als ze naar de psycholoog gaan. Ze hebben hiervoor wel een voorschrift nodig van de huisarts of psychiater. De terugbetaling geldt voor 4 sessies en kan eventueel nog verlengd worden met 4 extra sessies. 

Het Vlaams Patiëntenplatform en OPGanG juichen deze beslissing toe. “We pleiten al lang voor een terugbetaling van de psycholoog en zijn blij dat dit nu gerealiseerd wordt. Door de hoge kostprijs stellen mensen een bezoek aan de psycholoog vaak uit. Terwijl het net belangrijk is voor mensen met psychische problemen om op tijd hulp te zoeken”, aldus Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform.

Het Vlaams Patiëntenplatform en OPGanG hopen dat de terugbetaling van psychologische hulp in de toekomst nog zal worden uitgebreid zodat het ook voor mensen die kampen met langdurige psychologische problemen betaalbaar blijft om naar een psycholoog te gaan.