Versturen 'weer-op-gang-kaarten'

  • Gepubliceerd op 08/08/2018

Als je uit een psychiatrische opname komt en je gaat voor je herstel op zoek naar steun of lotgenoten, dan lijkt die zoektocht niet gemakkelijk. Waar moet je zijn? Wie helpt je weer op gang?

Bij OPGanG, de Open Patiëntenkoepel Geestelijke Gezondheid, zijn we ervan overtuigd dat lotgenotencontact van onschatbaar belang is in het herstel van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet iedereen vindt echter de weg naar de patiëntenverenigingen en daarom bieden we je met de 'weer-op-gang-kaart' een toegangspas naar zelfhulpgroepen.

In juni verstuurden we de eerste kaarten naar verschillende psychiatrische ziekenhuizen in Vlaanderen. De ziekenhuizen verdelen deze kaarten onder hun patiënten zodat zij op zoek kunnen gaan naar een zelfhulpgroep in de buurt. De eerste stappen van de verdeling zijn op deze manier gezet. Momenteel maken 19 voorzieningen gebruik van de 'weer-op-gang-kaart'. Helaas zijn er nog een aantal Vlaamse voorzieningen die er nog geen gebruik van maken. We hopen in de komende maanden ook hen te overtuigen van de meerwaarde van deze kaart.

Je kan de 'weer-op-gang-kaart' op onze website terugvinden.

Indien er vragen zijn of interesse om de 'weer-op-gang-kaart' te verspreiden, kan je contact opnemen via contact@opgang.be