Wereld Eetstoornis Actiedag

  • Gepubliceerd op 02/06/2022

Op de 7de Wereld Eetstoornis Actiedag lanceert het kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen Eetexpert vzw en patiënten- en familieorganisatie ANBN vzw een digitale toolkit eetstoornissen voor ouders. 

Wie zorgt voor een persoon met een eetstoornis wordt plots geconfronteerd met een grote uitdaging. Wanneer je als ouder, partner, familielid of vriend het nieuws krijgt dat iemand die je graag ziet een eetstoornis heeft, kan dat veel emoties bij je losmaken. We horen vaak dat mensen zoekend zijn in hoe ze het beste kunnen reageren. Eten lijkt zo vanzelfsprekend, tot het dat plots niet meer is. Zien hoe je kind of partner zo aan het worstelen is, kan een gevoel geven van angst, machteloosheid, onzekerheid en ook uitputting als de kritieke situatie lange tijd aanhoudt. Handvatten ter ondersteuning zijn meer dan welkom.

Maak je je zorgen om het eetgedrag en de leefstijl van je kind? In de toolkit krijg je informatie, tips en advies bij haperend eetgedrag en bij ernstigere eetproblemen. Vragen die aan bod komen zijn o.a.: Hoe kan je als ouder het best reageren, waar kan je terecht voor hulp, hoe ga je om met overweldigende gevoelens, enz.?’

Bekijk de toolkit via deze link: https://eetexpert.be/ouders/

BRON: Nieuwsbrief ANBN