Word chatvrijwilliger bij de zelfmoordlijn

  • Gepubliceerd op 02/11/2020

Tegen eind 2021 wil de Zelfmoordlijn zowel de openingsuren van de chat als haar aantal chatvrijwilligers verdubbelen. Daarvoor hebben ze hulp nodig! Via deze pagina leer je meer over wat je doet als chatvrijwilliger, en kan je je ook gelijk aanmelden.

Wil je iets kunnen betekenen voor anderen? Heb je een groot inlevingsvermogen en wil je tijd nemen voor mensen die het niet meer zien zitten? Kan jij je vrijmaken om naar mensen in nood te luisteren en beschik je over een goede dosis draagkracht? Dan is het beantwoorden van de Zelfmoordlijn misschien wel iets voor jou.

Waarom chatter worden?

Steeds meer oproepers wenden zich niet tot de telefoon, maar verkiezen het om via chat met de Zelfmoordlijn contact op te nemen. Voor velen van hen blijkt het online chatcontact nog net iets laagdrempeliger aan te voelen dan een telefoongesprek.

Om tegemoet te komen aan die stijgende vraag naar chatgesprekken, zijn ze dan ook op zoek naar een heleboel nieuwe chatvrijwilligers. Concreet willen ze tegen begin 2022 de bestaande chathulp verdubbelen, zowel qua uren als qua aantal vrijwilligers. Daarvoor hebben ze jullie nodig!

Niet alleen voor de mensen die je helpt, kan een gesprek een enorme meerwaarde zijn. Je kan er ook als beantwoorder veel uit bijleren. Een tijd geleden lieten ze één van hun chatvrijwilligers neerschrijven wat zijn vrijwilligersengagement voor hem betekent.

Meer informatie vind je hier terug.